آمبولانس هوایی

(راهنمای کامل | نحوه دسترسی | قیمت)

این محتوا تنها جهت افزایش اطلاعات عمومی تولید و نگارش شده؛ شما عزیزان جهت درخواست آمبولانس هوایی میتوانید از طریق شماره ۱۱۵ و اورژانس هوایی کشور اقدام کنید.

آمبولانس خصوصی

راهنمای کامل، نحوه دسترسی و قیمت آمبولانس هوایی

آمبولانس هوایی چیست؟

یکی از بهترین و مناسب ترین راه های انتقال و کمک رسانی سریع به نیازمندان و بیماران استفاده و به کار بردن آمبولانس هوایی است . تکنولوژی و امکان استفاده از آمبولانس هوایی با سرعت عمل بیشتری که نسبت به آمبولانس های زمینی دارد باعث خدمت رسانی به موقع و نجات جان بسیاری را ممکن کرده است.

در جوامع امروزی که گسترش شهرها بسیار زیاد شده و در همه شهرها در کشورهای مختلف امکان دسترسی به تمام امکانات پزشکی وجود ندارد. یکی از وسایل مورد نیاز برای جابجایی بیماران اعزام بیماران از طریق هوایی و به وسیله امبولانس هوایی می باشد. تا بتوان فاصله زیاد را با سرعت بیشتر و در مدت زمان کمتر طی کرد. متاسفانه کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نبوده و به علت وسعت جغرافیایی زیاد و پراکندگی جمعیت در خیلی از مناطق، خدمات درمانی کاملی وجود ندارد. گاهاٌ بیماران نیاز پیدا می کنند که به وسیله آمبولانس خصوصی یا هوایی به مراکز درمان مجهزتری منتقل شوند.

انتقال به وسیله هواپیما یا هلیکوپتر جزو اموری است که اورژانس کشور با توجه به امکانات خود در صورت نیاز این کار را به انجام می‌رساند. در ایران انتقال با هواپیما به صورت اختصاصی که شامل جت آمبولانس باشد. فقط در دست چند نهاد می‌باشد که در صورت نیاز از آمبولانس هوایی استفاده می شود.

آمبولانس هوایی در ایران :

آمبولانس هوایی در ایران به این صورت است. که هنگام استفاده از این خدمات از جت‌های آمبولانسی کوچک استفاده و با خالی کردن کابین شرایطی فراهم می شود. که بتوان برانکارد و وسایل بیمار جهت ثابت سازی فراهم نمود.

آمبولانس هوایی

 

تجهیزات پزشکی موجود در آمبولانس هوایی

  • دستگاه های تنفس : مانیتور قلب ، سیلندر اکسیژن ، پمپ تزریق
  • تخت بیمار: دارای یک تخت مناسب و استاندارد نسبت به شرایط بیمار بوده و دارای یک کمربند نگهدارنده باشد.
  • در صورت بدحال بودن بیمار به همراه داشتن تجهیزاتی مانند: تجهیزات ICU  برای بیماران قلبی ، تجهیزات BICU  برای بیمارانی که دچار سوختگی شدید شده اند و …

مزیت آمبولانس هوایی نسبت به آمبولانس زمینی

  • سرعت انتقال فرد آسیب دیده و بیمار : سرعت انتقال بیمار به بیمارستان در آمبولانس هوایی بسیار بالا بوده و سبب جلوگیری از فوت خیلی از بیماران شده است.
  • ایمن بودن : به عقیده کارشناسان این حوزه و مردم استفاده از آمبولانس هوایی از نظر ایمنی بهتر از زمینی است.
  • فضای بیشتر : آمبولانس هوایی این امکان دارند تا فضای بیشتری نسبت به آمبولانس زمینی در اختیار بیمار و همراهان بیمار و تیم پزشکی قرار دهد.
  • مناطق دور افتاده و انتقال بیمار: آمبولانس هوایی این توانایی را دارد در مواردی که عبور و مرور برای آمبولانس زمین دشوار و سخت باشد سریعا وارد عمل شده و به محل فرستاده می شود.
  • زمان کمتر : آمبولانس هوایی در مدت زمان کمتری می تواند بیمار را منتقل کرده و سبب جلوگیری از بسیاری مشکلاتی که احتمالا با گذشت زمان برای بیمار اتفاق افتد. و همچنین به دلیل سریع بودن در مواردی برای انتقال دارو و انتقال عضو های اهدایی برای بیماران در شهر های مختلف نیز توسط آمبولانس هوایی صورت می گیرد.

محدودیت های آمبولانس هوایی نسبت به زمینی

  • نبود زیرساخت مناسب : یکی از محدودیت های آمبولانس هوایی که در ایران نیز رایج است. امکان فرود و یا پرواز مناسب در سطح شهر وجود ندارد.
  • شرایط جوی : در صورتی که شرایط جوی همراه با باد های شدید باشد اجازه پرواز داده نمی شود.
  • نامساعد بودن احوال بیمار : درست است که آمبولانس هوایی در بسیاری از موارد راه گشا است . اما در مواقعی شرایطی وجود دارد که میزان فشار هوا در ارتفاع پایین بوده و صد در صد بیمار را دچار مشکل خواهد کرد.
  • داشتن شرایط و استاندارد های لازمه جهت پرواز: یکی دیگر از محدودیت ها چک کردن و ارائه استاندارد بودن آمبولانس هوایی بسیار حائز با اهمیت خواهد بود.
  • محدودیت درخواست آمبولانس هوایی : متاسفانه محدودیتی که در کشور ایران وجود دارد امکان درخواست آمبولانس هوایی بعد از ساعت 12 شب وجود ندارد .
  • هزینه بالای اورژانس هوایی : اعزام و ارسال آمبولانس هوایی هزینه بر خواهد بود.

قوانین آمبولانس هوایی اورژانس تهران :

در همه کشورها سیستم ایرلاین ها یکسان می باشد و قوانین سختگیرانه ای برای اعزام بیمار به صورت هوایی دارند. در اینجا به بعضی قوانین پروازی اشاره می‌کنیم. که در صورت آگاهی همراهان بیمار چگونه می توانند بلیط تهیه کرده و با ایرلاین معمولی بیمار خود را جابجا نمایند:

اولین نکته این است که در سیستم‌های ناوبری هوایی امکان جابجایی اکسیژن با سیلندر بیش از 2 لیتر وجود ندارد. یعنی اگر مسافر یا بیماری دچار شرایط بحرانی بشود مقدار اکسیژن آنقدر کم است. که باید به نزدیکترین فرودگاه رسانده شود و هواپیما نمی تواند ادامه مسیر دهد. دوم شرایط جابجایی صندلی‌ها در هواپیما به گونه‌ای نیست که برای یک بیمار با پوزیشن خوابیده قابل استفاده باشد.

یکی دیگر از قوانین پروازی این است که در صورت فوت هر نفر از مسافران و یا کادر پروازی یا بیمار بدحال که ادامه سفر تهدید کننده حیات شخص باشد. هواپیما باید در نزدیکترین فرودگاه فرود آید و حال آن که ایرلاین ها در سراسر جهان ریسک این مورد را نخواهند پذیرفت که برای جابجایی یک بیمار کل مسیر پروازی دچار مشکل شود.

در اعزام های هوایی یکی دیگر از نکاتی که باید مد نظر باشد فشار هوا در ارتفاع پروازی است. در شرایط عادی این تفاوت فشار برای انسان خطر آفرین نمی باشد ولی در مواقعی که بیمار دچار بیماری‌هایی از جمله ICH مغزی و یا حتی مواردی CHF قلبی ریوی باشد، این اختلاف سطح و فشار برای بیمار خطر آفرین بوده که باید با کسب اجازه از پزشک بیمار و پزشک های هوافضا و متخصصین پروازی باشد.

شرایط و استاندارد های اورژانس هوایی :

به جهت حساسیت آمبولانس هوایی از استاندارد های بسیار بالایی برخوردار است. به طور مثال برای یک پرواز از چابهار به تهران جدود 30 لیتر اکسیژن داخل سیلندر های 10 لیتری لازم است با فشار کمتر از ۸۰ و اینکه این سیلندر ها باید از چه استانداردهایی برخوردار باشند که هواپیمایی که بیش از دو لیتر اکسیژن حمل نمی کند شما باید 30 لیتر اضافه به آن نمایید.

چیدمان وسایل امدادی برای بیماران و دستگاه های حیاتی از جمله ونتیلاتور، شوک، مانیتور و … در آمبولانس خصوصی هوایی نیز از حساسیت بالایی برخوردار بوده و نیازمند تجربه و تخصص می باشد.

نحوه اعزام بیماران به صورت هوایی :

استفاده از هواپیماهای کوچک به عنوان آمبولانس خصوصی این امکان را به ما می دهد که در اکثر فرودگاه های کشورحتی شهرهایی که فقط فرودگاه باربری دارند بتوان فرود آمد و بیماران را جابجا کرد.

اطلاعات بیماران به طور دقیق و مشخص باید قبل از هماهنگی های پروازی مورد بررسی قرار گیرند. پرونده پزشکی و آزمایشات و سابقه بیمار کمک می‌نماید که تیم پروازی دید بهتری از وضعیت بیمار داشته باشند. و بتوان تصمیم بهتری در جهت کمک به بیمار در ضمن انتقال هوایی گرفت. گاهی مطالعه و بررسی وضعیت بیمار این امکان را از تیم پروازی می گیرد. که اجازه اعزام با آمبولانس هوایی را صادر کند ولی یکی از اصول مهم بررسی همه جوانب کار می باشد. و در نهایت اگر تیم پروازی اجازه اعزام هوایی صادر کرد باید پذیرش بیمار در بیمارستان مقصد بررسی شود. و بیمارستانهای مبدا و مقصد به طور کامل در جریان امور پزشکی بیمار باشند.

آمبولانس هوایی

 

چه تجهیزاتی در آمبولانس هوایی برای انتقال هوایی بیماران استفاده میشود؟

وسایل ثابت سازی بیمار در هواپیمای خصوصی که شامل لایگ بک برد برای بیماران ترومایی، تشک هوا، اسکوپ برانکارد که بیمار در انتقال هوایی روی این وسیله ها فیکس شده ، کیف احیا که شامل کلیه وسایل احیای پیشرفته اینتوبیشن و بازکردن راه هوایی می باشد. و کلیه داروهایی که ممکن است بیماران با آمبولانس هوایی نیازمند آن باشند. در این کیف داروهایی که برای بیماران آی سی یو و سی سی یو نیز لازم می باشد وجود دارد. این داروها بخشی از ملزومات انتقال هوایی می باشد. زیرا در طول مسیر پروازی کادر پروازی هیچ دسترسی به غیر از داروهای خود ندارند. و باید همیشه توسط یک چک لیست به صورت کامل و منظم بررسی گردد.

دستگاه‌های ساکشن که با مکش معکوس باعث کشیدن ترشحاتی که نیاز به خارج کردن از بدن را دارند. می شوند این دستگاه ها یکی از حیاتی‌ترین و لازم ترین وسایل می باشد. که در کوتاهترین زمان بتوان سریع ترین کار ممکن را به انجام رساند و جان بیمار را با باز کردن راه هوایی نجات داد.

دستگاه ونتیلاتور که در بیمارانی که تنفس نداشته یا نیاز به تنفس حمایتی دارند. به صورت پرتابل بوده و قابل جابجایی می باشد. این دستگاه با دارا بودن مود های مختلف تنفسی حین پرواز شرایط پایدار و یکسانی را برای بیماران فراهم می کند. استفاده از این دستگاه در آمبولانس هوایی خصوصی زیر نظر کارشناس هوشبری و پزشکان پروازی است. دستگاه شوک قلبی نیز در هواپیما با رعایت پروتکل های ایمنی قابل استفاده می باشد. این دستگاه نیز برای مواقعی که بیمار نیاز به شوک قلبی دارد استفاده میشود.

دستگاه مانیتورینگ که میتواند ضربان بیمار را چک کند و اکسیژن خون بیمار را در هر لحظه نمایش دهد. که این داده ها کمک شایانی به حفظ پایداری شرایط بیمار در حین انتقال هوایی میکند.

کادر پروازی و نیروهای امدادی آمبولانس هوایی چه مشخصاتی باید داشته باشند؟

به غیر از نیروهای خلبان و کمک خلبان و نیروهای امنیتی که در پرواز هوایی با جت آمبولانس حضور دارند. نیروهای درمانی به ترتیب شامل یک پزشک پروازی با مدرک دکترای تخصصی پزشکی هوایی می باشد. که به عنوان سر تیم درمانی است. این پزشکان با تخصص خود بهترین گزینه برای حفظ جان بیماران در پرواز با آمبولانس خصوصی می باشند. تخصص آنها شامل این می باشد که بیمار در هر وضعیت مانند : تغییر ارتفاع ، تکان های پروازی و … ممکن است دچار چه مشکلاتی شوند. و قبل از بروز مشکل شرایط بهبودی بیمار را فراهم می‌آورند.

افراد دیگر تیم شامل یک کارشناس هوشبری می باشد که مسلط به کار با دستگاه های داخل هواپیما است و کلیه دستورات پزشک را انجام میدهد، یک پرستار ICU هم در کنار تیم پروازی حضور دارد که در صورت مداخلات آی سی یو برای بیمار به درمان های بالینی کمک می کند. لازم به ذکر است که کلیه اعضا از زمین زیر نظر پزشک مسئول فنی مرکز اداره می‌شوند که بتوانند بی خطرترین  پروازها را برای بیماران هنگام استفاده از آمبولانس هوایی فراهم آورند.

آیا میتوان بیمار بدحال را با آمبولانس هوایی خصوصی جابجا کرد؟

بله، با آمبولانس هوایی می توان بدحالترین بیماران را جابجا نمود. به عنوان مثال بیمارانی که دچار کاهش هوشیاری هستند و مشکلات حاد تنفسی دارند. یا حتی تنفس نداشته که وابسته به دستگاه های تنفس مصنوعی بوده. انتقالات هوایی هرچند بسیار سخت ولی گاهی برای نجات جان بیماران لازم و ضروری است.

آیا بیمار کرونا را میتوان با هواپیما جابجا کرد؟

خیر، پروتکل های بهداشتی هواپیمایی کشوری اجازه انتقال بیماران کرونا مثبت را تحت هیچ شرایطی با پرواز نمی دهد. و این بیماران عملاً باید با آمبولانس های خصوصی و به صورت زمینی جابجا شود.

درخواست آمبولانس هوایی معمولاٌ چه مدت زمان طول میکشد؟

اعزام هوایی متاسفانه از ساعت ۱۲ شب به بعد قابل اجرا نبوده. و زمان مفید برای شروع این کار معمولاً قبل از ظهر است. که بتوان تا ساعت های پایانی شب هواپیما به فرودگاه مهرآباد بازگردد.

هزینه اورژانس هوایی چقدر است؟

اعزام های هوایی هزینه‌های بالایی دارند که مهمترین بخش هزینه های این انتقال شامل هزینه هواپیما می باشد. هزینه رزرو هواپیما جت که به صورت خصوصی مسیر را طی کند کمی بالا بوده. هزینه آمبولانس خصوصی همانطور که در مقاله گفته شد بنا به به نوع هواپیما متفاوت می باشد. و چون مسیرها از فرودگاه مهرآباد محاسبه می‌شوند همه مسیرها به صورت رفت و برگشت محاسبه شده. هزینه هر ساعت پروازی از نظر قیمتی حدود ۴۰ الی ۵۰ میلیون میباشد. به عنوان مثال اگر پروازی از یزد به تهران بخواهد اعزام شود باید مسیر رفت به یزد و یزد به تهران نیز محاسبه شود که حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه زمان پرواز این مسیر است.

همینطور ساعت پروازی هواپیما گوناگون است و به طور مشخص چون از قبل نمی توان هواپیمای مشخصی برای این کار در نظر گرفت. هزینه ها بعد از چک کردن لاین پروازی اعلام می گردد. هزینه تیم پزشکی نیز به این عدد اضافه می شود. و باید ذکر کرد که هیچ بیمه ای این هزینه‌ها را پوشش نمی دهد. و کلیه این هزینه ها آزاد است و باید توسط خود بیمار تقبل  گردد.

۲ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • من الان پدرم مشکل قلبی داره ۱۰ درصد قلبش کار میکنه، باید بیاد مرکز قلب شهید رجایی تهدان برای نصب باطری الان بیمارستان بستری نیست ما میتونیم از آمبولانس هوایی در این شرایط استفاده کنیم یا نه در مبدا هم حتما باید در بیمارستانی بستری باشد

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست