قیمت آمبولانس خصوصی
درست است که بر خلاف فیلم های پر زرق و برق هالیوودی زندگی واقعی ما ابرقهرمانی ندارد اما قهرمانانی در این واقعیت وجود دارند که چیزی کم از شخصیت های کامیک این فیلم ها ندارند. آمبولانس ها و مشخصاً کادر فعّال در آن ها در طول روز جان بسیاری از افراد را نجات می دهند، به داد تعداد زیادی از مجروحان و صدمه دیدگان می رسند و در مجموع این ماشین های امدادی کارهایی که قهرمانان فیلم های تخیلی برای مردم می کنند را در واقعیت انجام می دهند؛ پس چطور می توانیم ار آنها به عنوان قهرمانان دنیای واقعی نام نبریم؟
اما موضوعی که وجود دارد این است که اینجا زندگی واقعی است و اصلاً مانند فیلم ها نیست. اینجا دنیایی است که قهرمان بازی مجانی در آن جایی ندارد، این فرد برای گذران زندگی خود مجبور به کسب درآمد است و اگر کسی از آن بی بهره باشد زندگی سخت و تلخی را تجربه می کند. تمام انسان ها به واسطه اجبار سیستم نانوشته جهان امروز ما باید کار کنند تا با آن شغل درآمدی کسب کرده و بتوانند زندگی خود را بگذرانند. آمبولانس ها نیز از این قانون مستثنی نیستند و صاحبان آنها که عموماً شرکت ها و دفاتر آمبولانس های خصوصی هستند نیز به درآمد احتیاج دارند. در این مطلب قصد داریم به قیمت آمبولانس خصوصی بپردازیم و بگوییم که استفاده از خدمات این ماشین های امدادی چه هزینه هایی را برای بیماران به همراه دارد.
مطلبی که این روزها به آن عادت کرده ایم این است که تقریباً در همه جا و در مورد همه چیز دیگر مقوله ای به نام قیمت ثابت وجود خارجی ندارد. روزگاری می دانستیم که به عنوان مثال یک شیشه دوغ n تومان قیمت دارد اما این روزها جدا از بحث تورم و افزایش لحظه ای قیمت ها ما با پدیده ای به نام چندگانگی قیمت روبرو هستیم که به دلیل تنوع کالاها و وجود آپشن های مختلف در کالاهای هم نوع مشاهده می شود. به عنوان نمونه در مثال قبل اگر این روزها بخواهید یک شیشه دوغ بخرید مطمئناً هر برند با یک قیمت متفاوت آن را عرضه می کند و حتی یک برند نیز به چند شکل متنوع و با قیمت های مختلف یک محصول را عرضه می کند؛ به طور مثال همان یک شیشه دوغ را با نعنای خشک شده و بدون آن در دو قیمت مختلف عرضه می کند!
شاید بپرسید قیمت آمبولانس خصوصی چه ارتباطی به دوغ دارد اما باید بدانید شباهت این مثال با آمبولانس ها در نوع قیمت گذاری آنها است. این بدان معناست که هزینه آمبولانس یک قیمت قطعی نیست و بسیاری از عوامل و شرایط می توانند بر آن تاثیر بگذارند. اما به نظر شما چه عواملی می توانند در کم و زیاد شدن هزینه آمبولانس موثر واقع شوند؟ با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا متوجه پاسخ این سوال شوید.
در مقالات پیشین به برخی از اتفاقاتی که می تواند هزینه های اضافی برای بیماران رقم بزند اشاره کرده ایم. به عنوان مثال در اولین قدم مسیری که آمبولانس خصوصی بیمار را حمل می کند کاملاً می تواند در قیمت آن موثر باشد. مثلاً قیمت مسیرهای بین شهری با مسیرهای داخل شهری متفاوت است و در برخی شرایط کیلومتری محاسبه می شود. حتی در پاره ای اوقات در شهرهای بزرگی همچون تهران قیمت ها می تواند در ساعات اوج ترافیک متفاوت باشد. در بسیاری از موارد آمبولانس ها به درخواست همراهان بیمار در مقصد منتظر می مانند تا دوباره بیمار را به مبدا و یا نقطه دیگری ببرند که در چنین شرایطی مدتی که آمبولانس منتظر می ماند نیز محاسبه شده و به قیمت آمبولانس خصوصی اضافه می شود.
عوامل دیگری نیز همچون حضور کادر پرستاری در داخل آمبولانس به هنگام جابجایی بیمار ، و یا حضور تیم پزشکی در آنجا نیز می تواند در این موضوع موثر باشند و هر کدام هزینه ای را به مبلغ اولیه اضافه نمایند. استفاده از امکانات داخلی ماشین از جمله دستگاه اکسیژن، انواع آمپول ها و غیره و همچنین هزینه ای که بابت خدمات تزریقات محاسبه می شود نیز بر قیمت آمبولانس خصوصی موثر بوده و باعث بالا رفتن آن به نسبت قیمت اولیه می گردد. از سوی دیگر در مواقع خاص که برخی بیماران نیاز به مراقبت های ویژه در طول انتقال و استفاده از آمبولانس های مجهزتر دارند (مثلاً دارای دستگاه های ICU ، CCU و غیره) قطعاً باید هزینه بالاتری به نسبت آمبولانس های عادی متقبل شوند.